Φωτογραφία από κΎ?τρο κράτησης στη Μυτιλήνη

 Στο πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας την Τρίτη 30/10 δημοσιεύτηκε η έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRO ASYL, που συντάχθηκε σε συνεργασία με ομάδα ελλήνων δικηγόρων, σχετικά με την ύπαρξη βασανιστηρίων κατά των μεταναστών στη χώρα μας. Οι «περήφανες» δυνάμεις του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, απέναντι στον υποτιθέμενο κίνδυνο των «λαθρομεταναστών», απαντούν με ξυλοδαρμούς, φασιστικά βασανιστήρια και εικονικές εκτελέσεις, δείχνοντας τον «τσαμπουκά» τους σε αθώους συνανθρώπους μας, που το μόνο που αποζητούν είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις χώρες τους που μαστίζονται από πολέμους, φτώχεια και κάθε μορφής καταπίεση.

Βρείτε αποσπάσματα της έκθεσης της PRO ASYL στα ελληνικά εδώ. Η έκθεση στα αγγλικά εδώ.

Επίσης: 

1.Ελευθεροτυπία: «Να παρέμβει ο εισαγγελέας»  2.Ελευθεροτυπία: «Εχθροί της πατρίδας…»

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΝ:»Να ξηλωθεί εδώ και τώρα το επονείδιστο καθεστώς υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών του Αιγαίου Πελάγους»

Ερώτηση του Δ.Παπαδημούλη για την έκθεση-σοκ.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ

Η Νεολαία Συνασπισμού καταγγέλει με αποτροπιασμό και οργή τις απάνθρωπες αυτές ενέργειες, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξευτελίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συνθήκη της Γενεύης.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Όσοι διέπονται από φασίζουσες νοοτροπίες και βασανίζουν -έχοντας την κάλυψη της τοπικής και εθνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας- αθώους ανθρώπους, θα μας βρούν απέναντι τους. Στους δρόμους, στα λιμάνια, στα κρατητήρια και όπου τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται από τους δήθεν «ισχυρούς». Κάθε πολίτης και ειδικά οι πολίτες των ακριτικών περιοχών (Αιγαίο, Θράκη, Έβρος),  που υποδέχονται εκατοντάδες μετανάστες/τριες κάθε χρόνο, οφείλουν να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους του σ’ αυτές τις πρακτικές, που προσβάλλουν την ίδια μας την αξιοπρέπεια. Η «Ευρώπη-Φρούριο» δεν είναι η δική μας Ευρώπη!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των μεταναστών/τριών και των οικογενειών τους για ένα καλύτερο αύριο, επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματα μας για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίση μεταχείρηση τους στους χώρους εργασίας, παροχή δωρεάν παιδείας και πρόνοιας για αυτους και τις οικογένειές τους. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s