Αντιγράφω από άρθρο του Κώστα Καντούρη (Τα Νέα)

Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…Έδωσε δάση, σπίτια και ξενοδοχεία στη Μονή Βατοπεδίου!  

 ΑΓΩΓΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ετοιμάζονται να καταθέσουν οι κάτοικοι της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, που διαπίστωσαν ότι στις ανταλλάξιμες εκτάσεις για τη λίμνη Βιστωνίδα που χαριστικά δόθηκαν από την κυβέρνηση στο μοναστήρι, περιλαμβάνεται το δάσος 8.000 στρεμμάτων, αλλά και τα ίδια τους τα σπίτια!
«Πρόκειται για την απάτη του αιώνα και εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Ουρανούπολης Τρύφων Μίτιντζης, που συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι το Σάββατο. Ήδη μάλιστα έχει ιδρυθεί και σύλλογος θιγομένων με τον τίτλο «Οι κατεχόμενοι», που θα προσβάλει τις συμβολαιογραφικές πράξεις που έχουν γίνει. Το δάσος της Ουρανούπολης, έκτασης 8.068 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει και αρχαιολογικούς χώρους, περιήλθε στην περιουσία του μοναστηριού ως ανταλλαγή μόνο για το 2,36% των εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας που κατείχε με βυζαντινά χρυσόβουλα και είχε εγκαταλείψει για αιώνες με αποτέλεσμα να τις εκμεταλλευτούν αγρότες της περιοχής. Μάλιστα η συγκεκριμένη έκταση αποτιμήθηκε με το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, όταν οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «έκταση που η ανταλλάξιμη αξία της είναι δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».
Αυτό που προκάλεσε την οργή των κατοίκων είναι ότι μέσα στην ίδια συμβολαιογραφική πράξη που υπογράφηκε τον Μάιο του 2007 περιλαμβάνονται εκτάσεις που φτάνουν το 1/3 του ήδη δομημένου οικισμού της Ουρανούπολης. «Μέσα στη βιάση τους δεν είδαν ότι αυτά τα οικόπεδα έχουν παραχωρηθεί με οριστική διανομή από το 1971, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το μοναστήρι έχει περίπου 100 σπίτια και ξενοδοχεία που είναι ιδιοκτησίες», επισήμανε ο κ. Μίτιντζης.

-Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ.Δραγασάκη εδώ

-«Θέατρο του Παραλόγου» (Ανακοίνωση ΣΥΝ Καβάλας) εδώ

-«Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία» (Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας) εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s