Λιμάνι Tuzla

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 8 μηνών, 18 εργαζόμενοι πέθαναν στα ναυπηγεία Tuzla στην Istanbul λόγω ατυχημάτων στο χώρο εργασίας.

Τα ναυπηγεία Tuzla είναι παράδεισος φτηνού εργατικού δυναμικού αλλά και κόλαση για τους εργαζομένους.  Οι εργάτες στα λιμάνια, τις αποβάθρες και τα ναυπηγεία στερούνται από οποιαδήποτε ασφάλεια στο χώρο εργασίας, αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια για να επιζήσουν και για να οργανώθουν στα συνδικάτα.  Τους τελευταίους 8 μήνες, 18 εργάτες πέθαναν λόγω των αποκαλούμενων εργατικών ατυχημάτων. 

Ο αριθμός θανάτων έφτασε τους 31 από το 2000 και 82 από το 1984. Είναι όλα θύματα των επαγγελματικών δολοφονιών, μη εργατικά ατυχήματα. Ο κατάλογος των εργατών που τραυματίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν λόγω της ανεπαρκούς ασφαλείας στο χώρο εργασίας είναι μεγαλύτερος. Μερικοί από τους εργάτες δεν έχουν καμία κοινωνική ασφάλιση και δεν μπορούν να ωφεληθούν από την υγειονομική υπηρεσία. Μόνο το 10% είναι μέλη ενός συνδικάτου. 

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία προστασία στα ναυπηγεία.  Επιπλέον η πίεση ενάντια στα συνδικάτα των λιμενεργατών είναι απίστευτη. Το πιο τραγικό του όλου ζητήματος είναι ότι κανένας δεν νοιάζεται για το θάνατο ενός λιμενεργάτη. Οι εργοδότες και οι Δικαστικές Αρχές δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τους θανάτους.  

Απαιτείται η διεθνής αλληλεγγύη για το ζήτημα. Διαδώστε το!

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή πορεία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s