Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο έναντια της κατασκευής εργοστασίου καύσης λιθάνθρακα. Το συλλαλητήριο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Καβάλα. Επιτέλους οι πολίτες δεν μένουν πια απαθείς στις εξελίξεις, αλλά συμμετέχουν και τις συνδιαμορφώνουν.

Η προκλητική δήλωση του Αθανασόπουλου, προέδρου της ΔΕΗ, «Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπύρα και την coca cola» θα μείνει στην ιστορία «μαργαριταριών».

Η απάντηση της Greenpeace τα λέει όλα: «Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών που παρουσίασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 25-2-2008, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δικαιούνται να απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα περίπου 45 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Δεδομένου ότι ένα λίτρο Coca Cola περιέχει 6 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, κάθε Έλληνας (περιλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων) θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως 1.868 λίτρα Coca Cola για να δεσμεύσει το παραγόμενο από τη ΔΕΗ διοξείδιο του άνθρακα» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Greenpeace. «Εμπρός λοιπόν. Σώστε το κλίμα, πιείτε Coca Cola!»  !!!

12:40- «δεν πέφτει πινέζα» στην κεντρική πλατεία της Καβάλας!

12:50- ο κόσμος συνεχίζει να γεμίζει την πλατεία, οι τριγύρω δρόμοι είναι σαν πολλά μικρά ρυάκια που δημιουργούν ένα τεράστιο ποτάμι…

13: και κάτι – Ομιλία Τσίπρα, επικρατεί Ο ΧΑΜΟΣ!..παίρνουμε μια ιδέα από την επόμενη προεκλογική καμπάνια!

14: και κάτι – Συνέντευξη Τύπου του προεδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στο πανέμορφο Στέκι της Νέας Πόλης…με πολλά πολλά χειροκροτήματα!

Εν κατακλείδι, στη πανέμορφη αυτή κινητοποίηση πέρασαν και έιπαν ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ πάνω από 10.000 πολίτες!

VENCEREMOS! 

 

φωτογραφικό υλικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s