Σας μεταφέρω την απάντηση που πήρα μετά από σχόλιο μου στο blog του Τάσου Σμυρλόγλου, δημοτικό σύμβουλο Καβάλας, που αφορούσε καμπάνια του δήμου Καβάλας για σβήσιμο φωτων της πόλης κάθε μέρα για δέκα λεπτά μετά τις 22:00.

Η απάντηση που πήρα:

«Φίλε Γιώργο,
θα ήθελα καταρχάς να σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου.
Όσον αφορά το ερώτημα σου αν θα φέρει καμία αλλαγή εάν κλείσουμε τα φώτα. Θα ήθελα απλά να σημειώσω ότι η πρωτοβουλία αυτή όπως σωστά και εσύ τη χαρακτηρίζεις είναι καλή αλλά και συμβολική.Από την άλλη, η ιδέα σου για ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου προς τους πολίτες για την οικιακή κατανάλωση αλλά και για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με βρίσκει σύμφωνο και σου υπόσχομαι να τη θέσω προς προβληματισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας.Για παράδειγμα θα ήταν καλή αρχή εάν κάποια δημοτικά κτίρια ή και σχολεία χρησιμοποιούσαν Φ/Β πανελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Από ότι γνωρίζω όμως, ήδη υπάρχουν σκέψεις στη σημερινή διοίκηση του Δήμου για κατασκευή ενός Φ/Β πάρκου για τη σταδιακή απεξάρτηση του Δήμου από τη χρήση της «συμβατικής» ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την πραγματικά ωραία ιδέα σου.

Φιλικά,
Τάσος»

Εγώ να πω δυο πράγματα

– μετά το πανέμορφο συλλαλητήριο που έζησε χθες η Καβάλα έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο προς τον κ.Αθανασόπουλο και τη κυβέρνηση, αλλά και στους «τοπικούς άρχοντες» για μια ζωή χωρίς άλλη μόλυνση, το οποίο συνεπάγεται ότι το μπαλάκι τώρα είναι στο Δήμο και τη Νομαρχία…ας καταλάβουν επιτέλους ότι μια άλλη Καβάλα είναι εφικτή! (οπότε αναμένουμε, με ενδιαφέρον, να δούμε αυτήν την πρόταση για το Φ/Β πάρκο)

– η συμμετοχή της νεολαίας στο χθεσινό συλλαλητήριο έδειξε, ότι η γενιά του άρθρου 16, η γενιά των 500 κ 700 ευρώ, η γενιά που «καίγονται» για τον τόπο στον οποίο θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν…δεν μένουν πια απαθείς μπροστά στην tv τους. Ξεσηκώνονται και συμμετέχουν στο μεγάλο ποτάμι της ανατροπής.  

Υστ. βλέπω ότι η χρήση blogs στην Καβάλα αυξάνεται συνεχώς με γρήγορους ρυθμούς, καλό σημάδι! 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s