Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.

Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.


Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητήκι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας. 

Υπογράψτε απευθείας (online)

http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html

Κατεβάστε και τυπώστε το αρχείο pdf για συλλογή υπογραφών. 

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η JPAPA2007 λέει:

  Ισχυρά μηνύματα ελπίδας

  Του Νικου Νικολαου

  Διανύουμε αναμφίβολα ως χώρα μια πολύ δύσκολη περίοδο. Οι παρατεταμένες απεργίες σημαίνουν κοινωνική αναταραχή και η πολιτική οξύτητα οδηγεί σε διχασμό και συγκρούσεις. Οι σωροί σαν βουνά των σκουπιδιών και το σκοτάδι των διακοπών της ΔΕΗ έκαναν την πλειοψηφία των πολιτών να δυσανασχετεί και να απογοητεύεται και να βαρυγκομεί για το ανίκανο κράτος.

  Ομως πόσες φορές στο παρελθόν δεν βιώσαμε παρόμοιες καταιγίδες; Μπόρα είναι και θα περάσει και ο τόπος θα πάει μπροστά αν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και παραμείνει σταθερή στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα κράτη παρακμάζουν όταν οι κυβερνήσεις αδρανούν και συμβιβάζονται, ενώ αντίθετα προοδεύουν όταν γίνονται αλλαγές και διορθώνονται τα λάθη. Το ασφαλιστικό δεν ήταν βέβαια το ιδεώδες νομοσχέδιο, δεν λύνει όλα τα προβλήματα, είναι ένα βήμα όμως προς τα εμπρός που αφού έγινε θα φέρει αργότερα και τα υπόλοιπα βήματα.

  Αυτός ο τόπος έχει μέλλον και δεν είναι τυχαίο ότι αυτές ακριβώς τις δύσκολες ημέρες σημειώθηκαν γεγονότα που προμηνύουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την οικονομία μας, άρα και για τους πολίτες που βασίμως μπορούν να προσδοκούν σε βελτίωση συνθηκών ζωής. Ποια είναι αυτά τα ελπιδοφόρα μηνύματα; Πρώτον, η απόφαση της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Ευρώπης, της κρατικών συμφερόντων Deutsche Telekom να επενδύσει στη χώρα μας 2,5 δισ. ευρώ για να αγοράσει το 20% του ΟΤΕ και άλλο ένα και πλέον δισεκατομμύριο για να αγοράσει άλλο ένα 10% από το ελληνικό Δημόσιο. Σε μια περίοδο που η διεθνής πιστωτική κρίση έχει στεγνώσει τις αγορές και έχει αναστείλει γιγαντιαίες συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, η επένδυση της D.T. στη χώρα μας δείχνει ότι οι Γερμανοί εμπιστεύονται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς, θα κερδίσουν απ’ αυτή την επένδυση, αλλά θα κερδίσουμε και εμείς με έναν δυνατό ΟΤΕ που θα προοδεύει στον πιο ανταγωνιστικό κλάδο της εποχής μας.

  Μας εμπιστεύονται και οι Ιταλοί αφού η ιταλική ΔΕΗ, δηλαδή η ENEL, σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου επενδύει στη Βοιωτία 260 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος δυναμικότητος 448 μεγαβάτ με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο. Μας εμπιστεύονται και οι Ισπανοί αφού όπως ανακοίνωσε στη Μαδρίτη ο ενεργειακός όμιλος Endessa, μέσω της θυγατρικής του Endessa Hellas που έχει συστήσει με τον όμιλο Μυτιληναίου θα επενδύσει στην Ελλάδα έως το 2012 για μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο γύρω στα 2,8 δισ. ευρώ. Μας εμπιστεύονται οι Γάλλοι που θέλουν να επενδύσουν στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ, οι Κινέζοι που περιμένουν να επενδύσουν στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κ.λπ. Γιατί λοιπόν δεν θα εμπιστευθούμε εμείς τον εαυτό μας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s