Η διοίκηση της ΔΕΗ φοβήθηκε τις αντιδράσεις στέλνει τη μονάδα λιθάνθρακα… βορειότερα. Κι όταν φυσάει βοριάς;

 

Ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, στο πλαίσιο τροποποίησης των βασικών αρχών συνεργασίας ΔΕΗ – RWE.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αθανασόπουλος, η μονάδα θα κατασκευαστεί τελικά στην Αλβανία με συνεργασία ΔΕΗ, RWE και της ΤΙΤΑΝ.

«Ήταν… ευκαιρία»

Σε σχετικές δηλώσεις, μάλιστα, ο κ. Αθανασόπουλος έκανε λόγο για απώλεια πολύ μεγάλης ευκαιρίας για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απόφαση στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και ανταγωνιστών και αντιπολίτευση.

Το τροποποιημένο μνημόνιο συνεργασίας με τη RWE, θα εξεταστεί από το δ.σ. της ΔΕΗ την ερχόμενη Τρίτη, και μεταξύ άλλων προβλέπει την ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Εγγυήσεις επάρκειας το καλοκαίρι

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπαρξει κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι.

Ο κ.Αθανασόπουλος διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν προγραμματίζονται ούτε περικοπές στην ηλεκτροδότηση για την αντιμετώπιση προβλημάτων επάρκειας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s