Το νέο διαδόθηκε: Το περιοδικό ΑΝΤΙ έκλεισε. Στις 11 Απριλίου 2008 κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος (919), χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς «λόγια περιττά και ανούσιες φλυαρίες», αλλά με λίγα, σταράτα, άμεσα και τρυφερά λόγια του εκδότη Χρήστου Παπουτσάκη.    

Το πρώτο τεύχος του ΑΝΤΙ κυκλοφόρησε μέσα στη χούντα με ένα μαύρο εξώφυλλο. Δεύτερο δεν υπήρξε, γιατί η χούντα το έκλεισε αμέσως. Κυκλοφόρησε κανονικά αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, κάθε δεκαπενθήμερο, ενίοτε και πιο συχνά, επί τριάντα πέντε έτη, «στρατευμένο» στην πρώτη γραμμή της δημοσιογραφικής έρευνας, χωρίς να μασάει τα λόγια του, και σε θέματα πολιτισμού. Αυτά όχι χωρίς κόστος. Μεταξύ άλλων, πριν από λίγους μήνες η «βιομηχανία αγωγών», που δημιούργησε ο τυποκτόνος «νόμος Βενιζέλου», πέτυχε την καταδίκη του περιοδικού και την επιβολή εξοντωτικού πρόστιμου 80.000€ για ένα χιουμοριστικό σχόλιο!!!

 

Το ΑΝΤΙ είναι κάτι παραπάνω από περιοδικό. Είναι μέρος του μεταπολιτευτικού μας πολιτικού πολιτισμού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο,  το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για το περιοδικό ΑΝΤΙ, την Παρασκευή 23 Μάη, στην παλιά αίθουσα της Συγκλήτου στο ΕΜΠ (είσοδος από Στουρνάρη), στις 7.30 μ.μ.

 

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Σοφιανός Χρυσοστομίδης και Νίκος Φίλης (μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) και η ομ.  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Τζίνα Πολίτη. Θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s