Όπως είναι γνωστό, η κουβανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις ανατρεπτικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα που οργανώνονται και χρηματοδοτούνται εκ μέρους της Κυβέρνησης των Ηνωμένων πολιτειών και αντεπαναστατικών οργανώσεων σε αυτή τη χώρα.

Η σύνδεση ανάμεσα στο ίδρυμα Νομική Σωτηρία, εγγεγραμμένο στον κατάλογο των σωματείων της πολιτείας της Φλόριδα, γνωστό αντεπαναστατικό όργανο και τον επικεφαλής και άλλα μέλη του Γραφείου Συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αβάνα, απόδειξε τους οργανικούς δεσμούς ανάμεσα σε τρομοκρατικά στοιχεία προστατευόμενα στο Μαϊάμι, μισθοφόρους υπέρ της προσάρτησης που κατοικούν στη Νήσο και αρχές της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το νήμα που οδηγεί στην ανυπόληπτη πλοκή βγήκε στο φως κατά τη διάρκεια εμφάνισης στον ξένο τύπο της Μάρτα Μπεατρίζ Ρόκε Καμπέγιο, γνωστής για την ανατρεπτική δράση της στην υπηρεσία των ΗΠΑ, κατά την οποία ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έλαβε από διάφορες βορειοαμερικάνικες οργανώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές τράβηξε τη προσοχή μία που μέχρι τότε σπάνια εμφανιζόταν σε παρόμοια θέματα: το ίδρυμα Νομική Σωτηρία. Μία δημοσιογραφική έρευνα του Λάζαρο Μπαρρέδο Μεντίνα, διευθυντή της Γκράνμα, αποκάλυψε ότι η Νομική Σωτηρία εμφανιζόταν στον κατάλογο των Σωματείων της Πολιτείας της Φλόριδα ως “μη κερδοσκοπική οργάνωση”. Επικεφαλής της ο Σαντιάγο Άλβαρεζ Φερνάντεζ Μαγρινιάτ.

Εύγλωττο στοιχείο η ημερομηνία εγγραφής: 24 Ιουνίου 2005 . Ένα μήνα μετά τη σύλληψη του Λουίς Ποσάδα Καρρίλες σε βορειοαμερικάνικο έδαφος, και ενάμιση μήνα μετά την καταγγελία του Φιντέλ ότι ο Άλβαρεζ Φερνάντεζ Μαγρινιάτ εισήγαγε κρυφά τον οργανωτή του Εγκλήματος των Μπαρμπάντος στις ΗΠΑ, με το πλοίο Σαντρίνα, καταχωρημένο σε άλλη εταιρία του ίδιου, την Καρίμπε.

Άλλο στοιχείο: το έγγραφο καταχώρησης της Νομικής Σωτηρίας βεβαιώνει ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων της προέρχονται από κυβερνητικές πηγές.

Ο Μπαρρέδο θυμήθηκε ότι ήταν συνηθισμένη πρακτική της αντεπαναστατικής δραστηριότητας, με την ενθάρρυνση διαδοχικών αμερικανικών κυβερνήσεων, η χρησιμοποίηση πρακτόρων, ιδρυμάτων, σωματείων και εταιριών ως προκάλυμμα για την διοχέτευση των μέσων που προορίζονταν για ανατρεπτικές ενέργειες.

Δείγματα αυτής της πρακτικής υπάρχουν στον ρόλο της USAID (Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη) και του NED (Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία), που από το 1993 ως το 1999 πραγματοποίησαν περισσότερες από 300 και 60, αντίστοιχα, χρηματοδοτήσεις σε αντικουβανικά σχέδια και ομάδες.

Πρόκειται για το μοναδικό και σκανδαλώδες γεγονός της συμμετοχής διπλωματικών υπαλλήλων του Τμήματος Ενδιαφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αβάνα, ως απεσταλμένων, στην μεταφορά χρημάτων ανάμεσα στους τρομοκράτες που εδρεύουν σε βορειοαμερικάνικο έδαφος και τους αντεπαναστάτες στην Κούβα. Δηλαδή, ο πασίγνωστος τρομοκράτης Σαντιάγο Άλβαρεζ Φερνάντεζ-Μαγρινιάτ από την άνετη φυλακή του οργανώνει την αποστολή χρημάτων και υλικής βοήθειας στους μισθοφόρους στην Κούβα με την υποστήριξη του Επικεφαλής του Τμήματος Συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αβάνα, κύριο Μάικλ Πάρμλυ.

Η κουβανική κυβέρνηση έχει καταδικάσει ως παράνομη τη χρησιμοποίηση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την προώθηση της εσωτερικής αναταραχής στην Κούβα και την άμεση εμπλοκή του Τμήματος Συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στη διανομή τους στους μισθοφόρους, αλλά αυτό που είναι διπλά προκλητικό και σκανδαλώδες είναι ότι διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούνται ως διακομιστές και σύνδεσμοι ανάμεσα σε ένα τρομοκράτη και τους μισθοφόρους στην Κούβα.

Οι κουβανικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει μία έρευνα σε βάθος και, για πρώτη φορά, παρουσίασαν στην κοινή γνώμη αποδείξεις για αυτές τις σχέσεις, που δηλώνουν την ανοικτή ανάμειξη της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, παραβιάζοντας, όχι μόνο τους νόμους και την εθνική κυριαρχία της Κούβας αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις σε θέματα διπλωματικά και του αγώνα ενάντια στη τρομοκρατία.

Η Κυβέρνηση της Κούβας θα συνεχίσει να ερευνά αυτά τα γεγονότα για τον παράνομο χαρακτήρα τους και την απειλή που αποτελούν ενάντια στη σταθερότητα και την πολιτική ηρεμία και δεν θα πάψει να τα καταγγέλλει.

Στο κλείσιμο της συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη θα συνεχίσουν από αυτό το ενημερωτικό πρόγραμμα οι αποδείξεις σχετικά με την σκανδαλώδη σύνδεση τρομοκράτες-μισθοφόροι-κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

[ via:Cuba News ]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s