Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ) ανακοινώνει ότι οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι ζευγαριών του ίδιου φύλου (ένα λεσβιακό και ένα γκέι) είναι πλέον γεγονός.

Οι γάμοι πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιουνίου 2008 στην Τήλο από το Δήμαρχο της Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα ότι υποστηρίζει την ισότητα για όλες και όλους, προχωρώντας αποφασιστικά στην τέλεση των πολιτικών γάμων, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε.

 

Σύμφωνα με το νόμο, ο πολιτικός γάμος είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτισσας και κάθε πολίτη. Έγκριτοι νομικοί γνωμάτευσαν ότι η νομοθεσία που ρυθμίζει τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα δεν αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Η ΟΛΚΕ υποστήριξε εξαρχής το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο  και συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση των πρώτων πολιτικών γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου στην Ελλάδα.

 

Ευχαριστούμε τα πολιτικά κόμματα, τις οργανώσεις, το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», την εφημερίδα «Εποχή», και τα άτομα τις κοινωνίας της Τήλου που στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις και τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο.

 

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους και όλες που θα θελήσουν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

 

Το Δ.Σ. της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας.

 

——————–

 

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τον πολιτικό γάμο που τελέσθηκε σήμερα στην Τήλο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τονίζει:

 

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του Δημάρχου Τήλου κ. Αλιφέρη, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου  φύλου. Αμφισβητεί έτσι έμπρακτα τις θεσμικές διακρίσεις που γίνονται σε βάρος πολιτών λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Ο ΣΥΝ είναι αλληλέγγυος στα δύο ζευγάρια που έκαναν το πρώτο βήμα και διεκδίκησαν τα αυτονόητα συνταγματικά τους δικαιώματα.

 

Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί  μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας. Μάρτυρες στη διαδικασία ήταν μέλη της ΟΛΚΕ, στελέχη του Συνασπισμού και της ΑΚΟΑ, δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο 105,5», καθώς και κάτοικοι του νησιού.

 

Ο ΣΥΝ καλεί την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό.

 

Η κίνηση του δημάρχου της Τήλου και των δύο ζευγαριών χρειάζεται να βρει συμπαραστάτες και μιμητές. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλάι εκείνων που αγωνίζονται για αυτονόητα δικαιώματα και πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας η κοινή λογική θα επικρατήσει.  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s