Με τη… σφραγίδα εγκυρότητας των Βρυξελλών και με καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες θα ιδρύονται και θα λειτουργούν πλέον οι «εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων». Οι εταιρείες αυτές αναλαμβάνουν να βρουν εργαζόμενους τους οποίους εν συνεχεία τους «νοικιάζουν» σε επιχειρήσεις που χρειάζονται για κάποιο διάστημα προσωπικό.

 

Μέχρι σήμερα, οι «Εταιρείες Διαχείρισης Προσωπικού», όπως αποκαλούνται επισήμως, λειτουργούσαν στα όρια της νομιμότητας, βάσει ενός υποτυπώδους θεσμικού πλαισίου, που δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στην εφαρμογή του από όσα θεωρητικά έλυνε.

 

Τα τρία ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα (Ευρωβουλή, Συμβούλιο Υπουργών, Κομισιόν), μετά από έντονες συζητήσεις που κράτησαν έξι χρόνια, συμφώνησαν στις τελικές διατάξεις της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας και απομένει η (βέβαιη) αυριανή έγκρισή τους από την Ευρωβουλή, ώστε να τεθούν σε ισχύ. Τα κράτη θα έχουν περιθώριο τριών χρόνων για να συμμορφωθούν.

 

Βάσει της νέας νομοθεσίας, οι «Εταιρείες Διαχείρισης Προσωπικού» στο εξής:

 

*Θα αναγνωρίζονται ως «εργοδότες», κι αυτό για «να ενισχυθεί ουσιαστικά η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η ανάπτυξη ευέλικτων μορφών εργασίας», όπως διευκρινίζεται εξ αρχής στο κείμενο. Αρα θα μπορούν να αναζητούν και να «ενοικιάζουν» εργαζόμενους σε επιχειρήσεις.

 

*Θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους μόνο από τους «έμμεσους εργοδότες», τις επιχειρήσεις δηλαδή που παίρνουν από αυτές προσωπικό, και σε καμία περίπτωση για από τους υποψήφιους προς πρόσληψη.

 

*Θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους εν δυνάμει εργαζόμενους, εάν κρίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι επωφελές (λόγω προσόντων, ειδικότητας κ.λπ.). Σε αυτή την περίπτωση όμως θα είναι υποχρεωμένες να τους πληρώνουν μεταξύ των δύο τοποθετήσεων, το διάστημα δηλαδή που δεν υπάρχει θέση για να τους στείλουν.

 

Από την άλλη, οι «υπό ενοικίασιν» υπάλληλοι ή «προσωρινά απασχολούμενοι», κατά την επίσημη αναφορά:

 

*Θα διατηρούν όλα τα βασικά εργασιακά τους δικαιώματα (χρόνο εργασίας, πληρωμή υπερωριών, διαλείμματα, άδειες και αργίες), σαν να είχαν δηλαδή προσληφθεί απευθείας από τον «έμμεσο εργοδότη» τους για τη θέση που καλύπτουν.

 

*Θα πληρώνονται βάσει όσων καθορίζει η νομοθεσία κάθε κράτους μέλους (επιδόματα πτυχίου, τέκνων κ.λπ.).

 

Αυτές όμως είναι οι γενικές αρχές της οδηγίας, γιατί, και από αυτό το κείμενο, δεν λείπουν τα «παραθυράκια» που πιθανότατα να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία εργαζομένων: εκείνων που «θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα», όπως υποστήριζε, καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, μερίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΕΣΣΕ).

 

Κερκόπορτα

 

Τα κράτη μέλη δηλαδή θα μπορούν να παραχωρήσουν τα δικαιώματα στις εταιρείες αυτές «να διατηρούν και να συνάπτουν» συμβάσεις που να μην τηρούν τους «βασικούς όρους εργασίας και απασχόλησης» (χρόνο εργασίας, υπερωρίες, άδειες, αργίες κ.λπ.). Κάτι τέτοιο, όμως, θα γίνεται μόνο μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, προστίθεται στην ίδια παράγραφο. Αυτό βέβαια μένει να φανεί στην πράξη πώς θα λειτουργήσει.

 

Οσον αφορά τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η ευρωπαϊκή νομοθεσία ρητώς ορίζει ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη «να διευκρινίσουν και να καθορίσουν εάν τελικώς οι συντάξεις και οι υπόλοιπες παροχές (επιδόματα ασθένειας κ.λπ.) θα καλύπτονται από τα επαγγελματικά συστήματα ασφάλισης και με ποιον τρόπο».

 

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία θα αρχίσει να ισχύει άμεσα και οι χώρες της Ε.Ε. θα έχουν μία τριετία ώστε να προετοιμαστούν. Οι ανισότητες άλλωστε στη νομοθεσία των κρατών μελών είναι τεράστιες και με προσανατολισμό που κάθε άλλο παρά ευνοεί τους προσωρινά απασχολούμενους.

 

«Τραγικά» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της συμφωνίας για τους εργαζόμενους και την κοινωνία από την κύρωση μιας τέτοιας συμφωνίας σε περιόδους κρίσης και στασιμότητας (αν όχι ύφεσης) το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Ανέστης Στάθης: «Ετσι θα κυρωθεί η πλήρης απορρύθμιση της απασχόλησης και η ζούγκλα στην αγορά εργασίας».

Advertisements
Σχόλια
  1. Του Χρυσοστομου Μπικατζικ από τα Οικονομικά της Κυριακάτικης «Ε».
    http://snurl.com/4kcl8

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s