Ισραηλινά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν παλαιστινιακά ψαροκάικα που βρίσκονταν 7 μίλια ανοιχτά της λωρίδας της Γάζας και συνέλαβαν 15 παλαιστίνιους ψαράδες και τρεις ακτιβιστές του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης.

Ισραηλινά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν παλαιστινιακά ψαροκάικα που βρίσκονταν 7 μίλια ανοιχτά της λωρίδας της Γάζας και συνέλαβαν τους 15 παλαιστίνιους ψαράδες και τρεις ακτιβιστές του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης που βρίσκονταν στα καϊκια αυτά.

Η σχετική είδηση από το Free Gaza Movement:

Συλλήψεις  ξένων ακτιβιστών και παλαιστίνιων ψαράδων από τους ισραηλινούς

Γάζα,18/11/2008-Σήμερα το πρωί, ανοιχτά των ακτών της Γάζας, το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ επιτέθηκε σε παλαιστίνιους ψαράδες και ακτιβιστές του International Solidarity Movement.Τα πολεμικά περικύκλωσαν τα ψαροκάικα και συνέλαβαν 14 ψαράδες και τρεις διεθνείς αλληλέγγυους.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο ιρλανδός Andrew Muncie, η Darlene Wallach από τις ΗΠΑ και ο ιταλός Vittorio Arrigoni. Τα καΐκια  ψάρευαν 7 μίλια  στα ανοικτά των ακτών του Deir Al Balah, στα χωρικά ύδατα της Γάζας.

Κάθε μέρα, διεθνείς ειρηνιστές συνοδεύουν τους παλαιστίνιους ψαράδες ώστε να τους προστατέψουν από τις επιθέσεις των ισραηλινών και κάθε μέρα το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό βομβαρδίζει τα μικρά πλοιάρια των ψαράδων με πραγματικά πυρά και κανόνια νερού που εκτοξεύουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Θυμίζουμε ότι τα ψάρια αποτελούν τη μόνη πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο μέρος του πολιορκημένου πληθυσμού της περιοχής και η απαγόρευση τις αλιείας παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες δικαίου που επιτρέπουν στους ψαράδες να ψαρεύουν στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

Από τον Αύγουστο αυτού του χρόνου, όταν για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποκλεισμού κατέπλευσε στο λιμάνι της Γάζας το πλοιάριο του κινήματος Ελεύθερη Γάζα, οι ακτιβιστές που παρέμειναν εκεί συνοδεύουν στη θάλασσα τους παλαιστίνιους ψαράδες, μήπως και αποτρέψουν τον βομβαρδισμό και τις απαγωγές τους από τους ισραηλινούς, αλλά και για να καταγράφουν την όλη κατάσταση. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τις επιθέσεις των ισραηλινών, μεταφέρονται στο διαδίκτυο και καταγγέλλουν στη διεθνή κοινή γνώμη μια εγκληματική πολιτική  την οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν.

Προφανώς, το Ισραήλ βαρέθηκε να περιμένει πότε θα φύγουν οι ακτιβιστές από τη Λωρίδα της Γάζας και αποφάσισε να τους πείσει με τη βία να εγκαταλείψουν την περιοχή ώστε να έχει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Επειδή δεν θέλει να υπάρχουν μάρτυρες για τις αγριότητες που διαπράττει καθημερινά στη Γάζα, απαγόρευσε και στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη
Λωρίδα.

Εν τω μεταξύ η διεθνής κοινότητα σαν τις «τρεις μαϊμούδες» που δεν βλέπουν, ούτε ακούνε αλλά ούτε και μιλάνε γυρίζει το πρόσωπό της από την άλλη και εγκωμιάζει το Ισραήλ σαν την «μοναδική δημοκρατία στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή», σαν τον Πολιτισμό ανάμεσα στη βαρβαρότητα. Τη βαρβαρότητα ποιου;

(μετάφραση από το freegaza.org – δημοσιεύτηκε στο Indy.gr)


Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s