Ανακοίνωση τύπου για το νομοσχέδιο για τη «2η γενιά»

Η ανοιχτή επιτροπή πρωτοβουλίας για την καμπάνια «Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια» μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα παιδιά των μεταναστών δηλώνει τα εξής:

Η απόδοση περιορισμένων δικαιωμάτων σε έναν μικρό αριθμό παιδιών που ζουν στη χώρα μας δεν είναι η λύση του προβλήματος.

Η πρόταση για απόδοση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος και όχι της ιθαγένειας, ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των παιδιών των μεταναστών που έχουν μεγαλώσει στην χώρα μας (τους) αλλά και κάποιων που έχουν γεννηθεί σε αυτήν  δείχνουν ότι η Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Αν ισχύσουν οι προτάσεις πολλά παιδιά και νέοι που έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας θα συνεχίσουν να κινδυνεύουν με απέλαση προς μια «πατρίδα» που δεν γνώρισαν ποτέ.

Εμείς επιμένουμε στη χορήγηση του δικαιώματος για απόκτηση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά είτε γεννήθηκαν είτε ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα.

Δεχόμαστε ως «πρώτο βήμα»την προτεινόμενη ρύθμιση μόνο αν συμπεριλάβει όλα τα παιδιά και τους νέους που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα και μόνο ως μεταβατικό μέτρο στην πορεία τροποποίησης του Κώδικα Ιθαγένειας.

Τέλος δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους 15 μετανάστες απεργούς πείνας των Χανίων και ζητούμε από την κυβέρνηση την κάλυψη των αιτημάτων τους με τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Καμπάνια «Όχι στο  Ρατσισμό από την Κούνια»

 

Επίσης: από την «Ε»

Κατεβάστε το φυλλάδιο της καμπάνιας σε pdf μορφή

Advertisements
Σχόλια
  1. Η Ελευθεροτυπία ξεκίνησε από χθες αφιέρωμα για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς. Κάθε μέρα για τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύει μια ή δυο ιστορίες παιδιών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα.
    Μέχρι τώρα ήταν ο Άντυ από την Αλβανία, ο Ηλίας και η Μαρία από την Κένυα και αακολουθούν κι άλλοι
    Τις ιστορίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ: http://diavatirio.net/diavat/comment.php?comment.news.3526

    ΥΓ. Το νομοσχέδιο για τη δεύτερη γενιά βρίσκεται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε αν θα ψηφιστεί πριν ή μετά τις γιορτές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s