Κο Στέφανο Λουκά

4/12/2008

Κε Διευθυντά,

 

Για πολλοστή φορά-ουκ έστιν αριθμός πλέον- ο Ριζοσπάστης χρησιμοποιεί απίθανα ψεύδη, διαστρεβλώνοντας πλήρως τις θέσεις του Συνασπισμού και της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Στο ολοσέλιδο άρθρο συντάκτη σας, ο οποίος δεν υπογράφει με το όνομα του και με τον τίτλο «ΣΥΝ και εργασιακές σχέσεις» που δημοσιεύεται στην σελίδα 9 του φύλλου της 4/12, σας βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει κόκκος αλήθειας στα όσα αναγράφονται. Συνεπώς δεν αξίζει να απαντά κανείς σε λίβελους και δε θα το πράξουμε.

Επισημαίνουμε όμως ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο πράγμα η διαστρέβλωση των θέσεων του άλλου ή η κατασκευή γεγονότων και είναι ακόμα χειρότερη η Γκαιμπελίστικη λογική: λέγε-λέγε ψέματα και κάτι θα μείνει.

Λυπούμαστε γι’ αυτό το δημοσιογραφικό και πολιτικό ήθος που υιοθετείτε το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά.

Ο Συνασπισμός και η Αυτόνομη Παρέμβαση έχουν πρωτοστατήσει για τη δραστική μείωση του χρόνου εργασίας για τη σταθερή εργασία και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και έχουν συγκρουστεί με τις πολιτικές απορρύθμισης, όπως αυτές εκφράζονται στο πολιτικό και συνδικαλιστικό πεδίο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και τους εμπιστεύονται όλο και περισσότερο. Αυτοί που χρειάζεται να απολογηθούν είναι αυτοί που διασπούν το κίνημα και την ενότητα δράσης του, δίνοντας χέρι βοηθείας στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις, αυτοί που προτιμούν τους εργάτες απολυμένους για να αυτοεπιβεβαιώνονται, αυτοί που ότι δεν ελέγχουν στα συνδικάτα το καταστρέφουν. Επίσης πρέπει να απολογηθούν όσοι αρνήθηκαν την πρόταση νόμου για το 35ωρο και άλλες προτάσεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την προστασία των ανέργων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ).

Και επί τη ευκαιρία: Ανατρέξτε στις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και θα διαπιστώσετε ότι το 15% ως πλαφόν για την μερική απασχόληση (που δεν το υιοθετεί ο ΣΥΝ και η Αυτόνομη Παρέμβαση) ήταν μία από τις διατυπωμένες θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ το 1990.

Αυτά για την ώρα.

Αλέκος Καλύβης Αν. Πρόεδρος ΓΣΕΕ

Δημήτρης Στρατούλης Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Κοινοποίηση σε όλες τις εφημερίδες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s