Το πλοίο «Αρίων» με πλώρη για Γάζα

 

Το πλοιάριο «Αρίων» της διεθνούς ανθρωπιστικής ειρηνιστικής πρωτοβουλίας Free Gaza αναχωρεί την Κυριακή 11 Ιανουαρίου από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα.

Στον «Αρίωνα» επιβαίνουν 30 άτομα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και ανάμεσα στους 11 Έλληνες και Ελληνίδες βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Το πλοίο μεταφέρει στη Γάζα ιατρικό/φαρμακευτικό υλικό και η μεγάλη πλειονότητα των μελών της αποστολής είναι γιατροί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων.

Το ταξίδι μας στη Γάζα εντάσσεται στη διεθνή κινητοποίηση για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, αποτελεί έμπρακτη πρωτοβουλία προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης, εμφορείται από τις αρχές της φιλίας των λαών και της μη βίαιης επίλυσης των διαφορών. Κάνουμε έκκληση στις κοινωνίες και τους πολίτες όλου του κόσμου να κινητοποιηθούν για την ειρήνη στη Γάζα, για την ελευθερία στην Παλαιστίνη. Απαιτούμε από τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πίεσης στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τώρα την καταστροφή και την πολιορκία της Γάζας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να μεριμνήσει συγκεκριμένα για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετάβαση του «Αρίωνα» στη Γάζα. Δηλώνουμε ότι παρά τις πρακτικές του Ισραήλ –με αποκορύφωμα τον εμβολισμό στα διεθνή ύδατα από καταδρομικά του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού του πλοίου του Free Gaza «Dignity» προ δεκαπενθημέρου και τη σημερινή απαίτησή του Ισραήλ από την κυπριακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τον απόπλου του «Αρίωνα»– η αποστολή αλληλεγγύης συνεχίζεται. Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να αναδείξουν τους στόχους, το σκοπό και το χαρακτήρα της αποστολής, ώστε η δημοσιοποίησή τους να αποτελέσει κίνητρο αλληλεγγύης από τους πολίτες του κόσμου, αλλά και παράμετρο ασφάλειας των επιβαινόντων στο πλοίο.

 

                                                                                                      Free Gaza Movement

 

Επίσης

Συνάντηση του Αλέκου Αλαβάνου με την υπουργό εξωτερικών

Δήλωση του Θ.Δρίτσα, που συμμετέχει στην αποστολή Free Gaza

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στη Γάζα

Ψήφισμα του Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς

Advertisements
Σχόλια
  1. μάθαμε πριν μισή ώρα ότι το πλοίο Αρίων του Free Gaza Movement έπαθε βλάβη και επιστρέφει στην Κύπρο. Τις επόμενες ώρες θα γίνει προσπάθεια να επιδιορθωθεί για να μπορέσει να ξαναφύγει.
    –>κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναφύγει αύριο το πρωί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s