Αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για την Αίγυπτο Ελληνική αποστολή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Στην  αποστολή συμμετέχουν οι βουλευτές Γιάννης Μπανιάς (ΣΥΡΙΖΑ), Θάλεια Δραγώνα (ΠΑΣΟΚ), Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Μιχάλης Τιμοσίδης (ΠΑΣΟΚ)  καθώς και 18 μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Ιντιφάντα, Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, εφημ. Εποχή, εφημ. Αυγή, 105,5 στο Κόκκινο,ΝΑΡ, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, Ν. ΣΥΝ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα).

Στόχος της αποστολής είναι να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας στον Παλαιστινιακό λαό και να ασκήσει πίεση για το άνοιγμα των συνόρων Αιγύπτου-Γάζας ώστε να περάσουν επιτέλους οι εθελοντές γιατροί και  η τόσο αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, καθώς και επίσκεψη στην Αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Η αποστολή θα ζητήσει επίσης να της επιτραπεί να περάσει τα σύνορα για να μπορέσει να επισκεφτεί τους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s