«Πάγο» στα φαραωνικά σχέδια του Μπάμπη Βωβού για την ανέγερση τεράστιου εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, που με την αγαστή σύμπνοια της πλειοψηφίας του δήμου Αθηναίων επιμένει να συνδέει με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην ίδια περιοχή, βάζει η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο διασκέφθηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών και αποφάσισε με ψήφους δύο έναντι μίας να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, οπότε θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή.


Πρόκειται για το αίτημα που έχουν καταθέσει 130 κάτοικοι της περιοχής και η Επιτροπή Πολιτών, με την οποία ζητείται να ακυρωθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών με τις οποίες εγκρίθηκε η έκδοση οικοδομικής άδειας.


Είχε προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής για την οποία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σύμφωνα με την οποία είχε γίνει δεκτή η εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάκη που πρότεινε και τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό την προσωρινή αναστολή των οικοδομικών εργασιών του νέου Μ
all στην περιοχή, λόγω του γοργού ρυθμού που εκτελούνται και της ανεπανόρθωτης βλάβης που θα προκαλέσει στο περιβάλλον.


Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι και η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της κατασκευής εμπορικού κέντρου συνολικής επιφάνειας 70.000 τ.μ. (που ανήκει στην εταιρεία του Μπ. Βωβού) στην καρδιά του Ελαιώνα, υποστηρίζοντας ότι «η λειτουργία του, με 34.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο την ημέρα (12,4 εκατ. τον χρόνο), θα οδηγήσει σε κυκλοφοριακή ασφυξία την ευρύτερη περιοχή».


Με κύριο επιχείρημα ότι το νέο εμπορικό κέντρο, σε συνδυασμό με τους φιλάθλους του γηπέδου, θα φέρουν αύξηση κατά 40% της ρύπανσης στην περιοχή, οι κάτοικοι ζητούν νέο σχεδιασμό της ανάπλασης, όπου καθοριστικό ρόλο θα παίξει το κοινόχρηστο πράσινο, που στη σημερινή του εκδοχή είναι κατά πολύ λιγότερο από όσο ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα του 1995.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s