Σκότωσα 10 Ελληνοκύπριους

 «Ο πρώτος που σκότωσα ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης»

Ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι «Star», εξομολογήθηκε συγκλονισμένος ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, όπου πολέμησε καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. «Ο πρώτος που σκότωσα ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης», είπε ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι καθώς ξεκινούσε η εισβολή του 1974, είχε μόνον μια μέρα για να απολυθεί, αλλά μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση, έφυγε από τη Μερσίνα για την Κύπρο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 10 Ε/Κ ΤΟ 1974

«Εδώ τελειώνει η τέχνη, εδώ αρχίζει η αληθινή ζωή…»

Αττίλα Ολγκάτς: «Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές»

 «Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης», είπε ο ηθοποιός

Ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι «Star», εξομολογήθηκε συγκλονισμένος ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, όπου πολέμησε, καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. «Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης», είπε ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι καθώς ξεκινούσε η εισβολή του 1974, είχε μόνον μια μέρα για να απολυθεί, αλλά μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση, έφυγε από τη Μερσίνα για την Κύπρο.

Ο Αττίλα Ολγκάτς ανέφερε ακόμα στην τηλεοπτική εκπομπή τα εξής: «Είπα στο διοικητή μας ότι εγώ είμαι καλλιτέχνης και ότι δεν μπορώ να σκοτώσω. ‘‘Εδώ τελειώνει η τέχνη, εδώ αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή κι εσύ θα σκοτώσεις’’, μου είπε. Ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννιά. Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δεν λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα έκανα ψυχολογική θεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα».

Ο Τούρκος ηθοποιός είπε, επίσης, πως για πρώτη φορά αποκαλύπτει αυτές τις σκληρές αλήθειες. «Ο πόλεμος με επηρέασε για μεγάλο διάστημα και επαγγελματικά. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Ακόμη και σήμερα θυμάμαι το διοικητή να μου λέει: «Νομίζεις ότι πάντα θα σκοτώνεις πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον στα αλήθεια, να δεις πώς είναι», σημείωσε φανερά ταραγμένος ο Αττίλα Ολγκάτς.

Advertisements
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s