Ο Λύο Καλοβυρνάς, ως εκδότης του περιοδικού 10%, θα βρεθεί στο δικαστήριο για αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος θεώρησε ότι προσβάλλεται από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό και ζητά, για την ηθική του αποκατάσταση, το συμβολικό ποσό του 1.000.000 €.

 

“Εμείς οι λεσβίες είμαστε στο πλευρό του Λύο Καλοβυρνά όπως και κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για να φαίνεται η αλήθεια και αρνείται το θάψιμο κάτω από τη μάσκα της υποκρισίας και της αλλοτρίωσης. Σε μια κοινωνία βαθιά τραυματισμένη από την υπονόμευση και την καταβαράθρωση των αξιών της στην οποία συμμετέχουμε λίγο πολύ όλοι και όλες, λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος του λόγου τους, την ειλικρίνεια να πουν τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, και τη γενναιότητα να αρθρώσουν κάποιες αλήθειες, να μιλήσουν για ήθος. Η καθεστηκυία τάξη της θρησκευτικής εξουσίας και άλλων εξουσιών έχουν από καιρό προδώσει και ποδοπατήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εντιμότητα που ξεπουλιόνται κάθε στιγμή. Για όλα αυτά είμαστε αλληλέγγυες και συμπορευόμαστε με εκείνους όπως ο Λύο που δεν φοβούνται να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί η αλήθεια είναι αγάπη, όπως έλεγαν κάποιοι σοφοί θρησκευτικοί ηγέτες πολύ παλιά (το θυμάται κανείς που κρίνει και κατακρίνει σήμερα;)”

 

η αλήθεια είναι αγάπη… η αλήθεια είναι αγάπη…

 

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Λύο Καλοβυρνά, την οργάνωση «Σύνθεση» και το περιοδικό 10%, την Πέμπτη 5/2/09, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Αίθουσα και ώρα της εκδίκασης θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 4/2.

 

Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

το άρθρο που εξόργισε τον μητροπολίτη

 

Υπογράψτε την επιστολή υποστήριξης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s