Το πολύπαθο ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες, που χρόνια τώρα μεταφέρεται από ακατάλληλο σ’ ακατάλληλο κτίριο, κινδυνεύει να μείνει άστεγο. Το κτίριο που στεγάζεται έχει πωληθεί -όπως λένε οι γονείς των μαθητών- ή πρόκειται να πωληθεί- όπως διορθώνει η συντονίστρια του υπουργείου Παιδείας. Εν τω μεταξύ, η διαδικασία για την αγορά νέου κατάλληλου κτιρίου, που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας έπειτα από πολύχρονες διαμαρτυρίες των γονέων έχει, πάλι, παγώσει.


Το πρόβλημα θέτει στη συντονίστρια του υπουργείου κ. Γκίκα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, που την ενημερώνει για τις θέσεις του σχετικά με την προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου και ζητεί να ενημερωθεί για τη μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Υποστηρίζει ότι το κτίριο που είχε στεγαστεί παλαιότερα το «Κεστεκίδειο» δεν καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου. Εξάλλου, επικαλείται ρεπορτάζ βελγικής εφημερίδας για την επικίνδυνη περιοχή του «Κεστεκίδειου».


Η κ. Γκίκα θεωρεί, όμως, ότι το «Κεστεκίδειο» θα είναι η ενδιάμεση λύση μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση με την αγορά νέου κτιρίου. Και υπάρχουν, μας είπε, προτάσεις αγοράς για κάπου 35 σχολικά κτίρια. Πριν από δύο μήνες, λέει, είχε έρθει στις Βρυξέλλες ο κ. Συρίγος, ειδικός γραμματέας του υπουργείου για τους απόδημους, και είχε βεβαιώσει ότι θα γίνει η αγορά νέου κτιρίου. Με την αλλαγή του υπουργού και του ειδικού γραμματέα το υπουργείο Παιδείας φαίνεται το έχει ξεχάσει.


Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, λένε στο χωριό μου, δέκα μέρες κοσκινίζει. Το υπουργείο Παιδείας είναι 25 χρόνια που «κοσκινίζει» λύσεις για ένα ελληνικό σχολείο στη «βιτρίνα» της κοινοτικής πρωτεύουσας, αντάξιο της ελληνικής ένταξης, χωρίς ποτέ να τις πραγματοποιήσει. Είναι ο μόνιμος καημός του Ελληνα μετανάστη που θέλει να μάθει το παιδί του ελληνικά. Και σκοντάφτει στο ακατάλληλο κτίριο μιας κακόφημης συνοικίας, με αποτέλεσμα η υπομονή του να φθάσει στο μηδέν.


Ο νέος υπουργός Παιδείας έχει καυχηθεί ότι άρχισε ένα διάλογο για μία ριζική αναθεώρηση της ελληνικής Παιδείας. Από το μηδέν. Είναι μια τεράστια και φιλόδοξη «επιχείρηση» σε μια δύσκολη εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με απαισιόδοξες προοπτικές. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Και να του θέσουμε το πρόβλημα του ελληνικού σχολείου στις Βρυξέλλες… από το μηδέν; Ν’ αγνοήσει το μακρόχρονιο και θλιβερό παρελθόν που κατέληξε σε μηδενικές λύσεις.


Η λύση για το πρόβλημα του σχολείου στις Βρυξέλλες δεν χρειάζεται ατέρμονες διαδικασίες. Αρκεί μια σαφής υπουργική απόφαση μ’ εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες: Να εξασφαλίσουν το συντομότερο ένα νέο σχολικό κτίριο…

 

[via]

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η null λέει:

    πολύ ενδιαφέρον θέμα. Μετά θυμάσαι και πώς αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος τα δικαιώματα των δικών του μεταναστών και κάπου πιστεύεις ότι είναι ένα μεσανατολικό θεοκρατικό σώου που από σπόντα εντάχθηκε στην ΕΕ.

  2. […] Η λύση για το πρόβλημα του σχολείου στις Βρυξέλλες δεν χρειάζεται ατέρμονες διαδικασίες. Αρκεί μια σαφής υπουργική απόφαση μ’ εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες: Να εξασφαλίσουν το συντομότερο ένα νέο σχολικό κτίριο…”https://gkaratsioubanis.wordpress.com/2009/02/23/kestekidio/ […]

  3. […] το συντομότερο ένα νέο σχολικό κτίριο…”https://gkaratsioubanis.wordpress.com/2009/02/23/kestekidio/ Share on Facebook Επιστροφή στην πηγή της δημοσίευσης […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s