Η κοινή διαδικασία ασύλου πρέπει να εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα προστασίας.

 

Χαιρετίζοντας την ψηφοφορία για την έκθεσή του σχετικά με το μέλλον του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Giusto Catania (GUE/NGL, Ιταλία) δήλωσε ότι «η δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος για την αποφυγή της παραβίασης ορισμένων δικαιώματα που έχουν σφραγισθεί από διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε, που δεν τιμούν τις δεσμεύσεις σχετικά με το άσυλο και την αρχή της μη επαναπροώθησης που διασφαλίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Η έκθεση Catania εγκρίθηκε με 593 ψήφους υπέρ, 65 κατά και 18 αποχές.

Αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι συν-νομοθέτης στον τομέα του ασύλου, είχε αποφασίσει ότι το 2012 θα υπάρχει ένας εναρμονισμένος όρος για το καθεστώς του πρόσφυγα, είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό αναβληθηκε για δύο έτη αργότερα από την αρχική ημερομηνία του 2010. Τόνισε τη σημασία της εξάλειψης των υφιστάμενων διαφορών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και την παροχή ενός μηχανισμού αλληλεγγύης για να εξασφαλίζει ότι οι αιτήσεις ασύλου θα μοιράζονται ισότιμα μεταξύ τους.


Αυτό που χρειαζόμαστε είναι:

– το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για τους αιτούντες άσυλο,

– μια ισοπέδωση των ισχυουσών διατάξεων, εναρμονισμένη σε όλη την Ε.Ε,

– Οι πολίτες που ζητούν άσυλο δεν θα πρέπει να κρατούνται σε κέντρα υποδοχής «σε εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες ακόμη χειρότερα και από φυλακές,

– Είναι υποχρέωση όλων των κρατών μελών, να εξασφάλισουν εναρμονισμένες διαδικασίες υποδοχής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την αναθεώρηση του Frontex.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση Catania

Μην ξεχάσετε να υπογράψετε την Καμπάνια “No Fortress Europe”  

Advertisements
Σχόλια
  1. […] πλήρες κείμενο σε αυτόν τον σύνδεσμο (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s