Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει με όλες του τις δυνάμεις την απαράδεκτη εκποίηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) η οποία, μάλιστα, προχώρησε, με εντολή της κυβέρνησης που ελέγχει την ΔΕΠΑ και επηρεάζει καθοριστικά την Εθνική Τράπεζα -εκ των βασικών μετόχων της ΒΦΛ-, εν μέσω προεκλογικής περιόδου με εν κρυπτώ, παράνομες διαδικασίες, και με χαριστικούς όρους.

Η απαράδεκτη, «εξπρές» και αδιαφανής εκποίηση της ΒΦΛ σε ιδιωτικά συμφέροντα, παραδίδει την εταιρεία στην πιο ανελέητη κερδοσκοπία, πράγμα που θέτει σε άμεσο κίνδυνο εργασιακά δικαιώματα ακόμα και θέσεις εργασίας, ενώ απειλεί να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εκποίηση, θεωρεί άκυρη την πώληση της ΒΦΛ και θα αγωνισθεί για την ματαίωση και ακύρωσή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της ανασυγκρότησης και του πλήρους δημόσιου ελέγχου της ΒΦΛ με σεβασμό στο περιβάλλον και καλεί όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ενιαίο μέτωπο σε αυτήν την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα καλούμε το ΠΑΣΟΚ να δεσμευθεί με σαφήνεια ότι θα ακυρωθεί μετεκλογικά η πώληση της ΒΦΛ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζόμενων για τη διαφύλαξη της δουλειάς τους και τονίζουμε ότι μόνο με τους αγώνες αλλάζουν τέτοιες αποφάσεις.

Καλούμε τους πολίτες της Καβάλας να αντιδράσουν στην πρωτοφανή αυτή απόφαση και να στηρίξουν την αυριανή απεργία των εργαζομένων.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η zalmoxis λέει:

    Και μην ξεχνάμε πως η εταιρεία στην τελευταία της χρήση ήταν κερδοφόρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s