Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Χρυσούπολης και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τα προβλήματα της περιοχής με τους πολίτες της περιοχής.

Έπειτα από περιοδεία στην αγορά της πόλης, οι υποψήφιοι βουλευτές συνάντησαν το δήμαρχο Χρυσούπολης, Σάββα Μιχαηλίδη.

Ο δήμαρχος Χρυσούπολης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια που έχει ο δήμος για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στην περιοχή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η μεγάλη και χρόνια καθυστέρηση στην ανάπτυξη της γεωθερμίας της Ελλάδας, μιας χώρας με πολύ καλό γεωθερμικό πεδίο. Η γεωθερμική ενέργεια αποτελεί φθηνή, ήπια και ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, με άμεσα ενεργειακά-περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με Γεωθερμία μπορεί να πραγματοποιηθεί και να έχει θετικά αποτελέσματα υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

-Ο σχεδιασμός, το μέγεθος, η κατασκευή και λειτουργία τους να γίνει με καθοριστικό γνώμονα το περιβάλλον και το σεβασμό του χώρου που θα τον φιλοξενεί (χωροταξικός σχεδιασμός για ΑΠΕ, φέρουσα ικανότητα).

-Να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, και να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους.

-Να δοθεί η δυνατότητα και η υποστήριξη στην τοπική κοινωνία και φορείς ώστε να γνωρίζουν και να ελέγχουν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους λειτουργίας του σταθμού.

-Να υπάρξουν σαφή και ορατά κοινωνικά – οικονομικά αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι και τα οφέλη των άμεσων θερμικών χρήσεων από την εκμετάλλευση της γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας (αφαλάτωση κ.α.).

Τέλος η γεωθερμική ενέργεια πρέπει να θεωρηθεί παράγοντας αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης μιας και δεν μεταφέρεται, απαιτώντας επί τόπου εκμετάλλευση.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

22-09-2009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s