Στη Σόφια διεξάγεται στις 27-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του κόμματος “Βουλγαρική Αριστερά”, η ιδρυτική συνάντηση του Βαλκανικού Δικτύου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με θέμα: “Η Ε.Ε., τα Βαλκάνια και η κρίση”.

Η συζήτηση στη Σόφια καλύπτει 5 θεματικούς άξονες:
− Στρατιωτικοποίηση και ο αγώνας για την ειρήνη
− Οι συνέπειες της κρίσης και ο αγώνας για κοινωνική ανάπτυξη
− Δημοκρατία και αντιφασισμός
− Μετανάστευση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια
− Διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος

Βασικός στόχος της συνάντησης είναι το νέο Βαλκανικό Δίκτυο του ΚΕΑ να αποτελέσει χώρο συνάντησης και κοινής δράσης για πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, που αγωνίζονται για ειρηνικά, δημοκρατικά, κοινωνικά και οικολογικά Βαλκάνια, απαλλαγμένα από τους εθνικισμούς και το ρατσισμό.

Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων από 7 χώρες της περιοχής. Ο ΣΥΝ συμμετέχει στη συνάντηση με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη της ΚΠΕ, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Γιάννη Μπουρνού (μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ), Πάνο Τριγάζη (υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής) και Γιώργο Καρατσιουμπάνη.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Σόφια, η αποστολή του ΣΥΝ συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27/5, με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κ.Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, με την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στη
Βαλκανική.

Η Βαλκανική συνάντηση του ΚΕΑ ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής, με την ανάδειξη της συντονιστικής γραμματείας του νέου, Βαλκανικού Δικτύου και τονπρογραμματισμό δράσης του Δικτύου για το επόμενο διάστημα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s